Jak napravit sražený krém
Srazil se vám máslový a nastavený krém? Nezoufejte, dá se to napravit hned několika způsoby:
- Mísu s krémem vložte na chvíli do mikrovlnné trouby a zahřívejte, dokud se nezačne krém lehce oddělovat od stěn. Poté přešlehejte.
- Mísu s krémem vložte do vodní lázně a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Pozor na přílišné nahřátí!
- Rozpusťte trochu másla nebo Hery a vlijte ho do sraženého krému. Přešlehejte.
- Našlehejte větší množství másla a sraženou hmotu po troškách přidávejte. Pokaždé důkladně přešlehejte. Takto lze do másla zašlehat po lžících i sraženou šlehačku.
- Rozpusťte čokoládu na vaření a teplou (ne horkou) ji vlijte do sraženého krému.
Jak předejít tomu, aby se krém srazil?
- Všechny suroviny by měly mít stejnou (pokojovou) teplotu.
- Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem, poté přidáváme pudink, kaši apod.
- Hmotu, kterou nastavujeme (pudink, ovocný pudink, kaši), přidáváme po lžících a vždy důkladně zašleháme.
Recepty: Krémy
Upozornění: Všechny fotografie zveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu!
Náhledy fotografií ze složky Korpusy, krémy, hmoty