Bezlepkové a diabetické pečivo
Upozornění: Všechny fotografie zveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu!
Rohlíky
Suoviny: 320 ml vody, 30 g rozpuštěného másla, 2 rovné ČL soli, 1 ČL octa, 500 g bezlepkové mouky Jizerka, 1 ČL cukru popř. 1/2 ČL fruktózy), 30 g čerstvého droždí.
Postup: Zadělat těsto (já zadělávala v pekárně), ihned po zadělání (popř. po krátkém kynutí) rozdělit těsto na 12 dílů, udělat bochánky a z nich vyválet ovály. Umotat rohlíky a nechat kynout na plechu pod utěrkou, až se rohlíky viditelně zvětší (trvá to asi 40-50 minut). Pomašlovat rozšlehaným vejcem s trochou mléka. Péct na 200 stupňů asi 18 minut. Rohlíky jsem použila na jednohubky.
Náhledy fotografií ze složky Bezlepkové a diabetické pečivo