Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje dorty

 

 

Souhrnné recepty na krémy: www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/kremy

Souhrnné recepty na korpusy: www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/piskotove-korpusy

Souhrnné recepty na modelovací hmoty: www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/potahove-hmoty

 

Upozornění: Všechny fotografie zveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu!

 

Moje dorty - strana: 13, 12, 11, 10 987, 65, 4321   

  

 

Čokodort bílá-hnědá-růžová

 

96.-cokodort---bila--hneda--ruzova.jpg

Korpus tmavý (forma 30x30cm): 8 vajec, 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva+1 lžička, 54 g kakaa, 5 PL oleje. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat olej a ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem na střídačku s ušlehanými bílky. Péct 10 minut na 180 stupňů a cca 20 minut na 150 stupňů. 

Pařížská šlehačka: 500 ml živočišné šlehačky 33% + 200 g čokolády na vaření - za stálého míchání přivést k varu a krátce provařit. Nechat vychladnout a poté důkladně vychladit v lednici, nejlépe přes noc. Poté přidat 500 ml vychlazené bílé šlehačky, 1 vanilkový cukr, asi 3 PL cukru moučka a vyšlehat ručním šlehačem. Aby šlehačka spolehlivě držela, spojila jsem ji se 60 g želatinového ztužovače dr. Oetker připraveného podle návodu se 120 g vlažné vody.

96-2.-cokodort---bila--hneda--ruzova.jpg

Šlehačkový krém: 300 ml šlehačky, 1/2 vanilkového cukru - ušlehat a spojit se 20 g želatinového ztužovače Dr. Oetker připraveného podle návodu se 40 g vlažné vody. Oba krémy je nutné spojit se ztužovačem až těsně před promazáváním! 

Skládání: Korpus rozkrojit na dva pláty. Spodní díl vložit do dortové formy, pokapat rumem, navrstvit polovinu pařížské šlehačky, poté přiklopit druhým plátem pokapaným rumem a navrstvit druhou polovinu. Na ni natřít světlý šlehačkový krém. Důkladně uhladit a nechat vychladit v lednici. Po ztuhnutí ušlehat 1,5 Ramy cremefine na šlehání s vanilkovým cukrem, potřít povrch dortu, důkladně uhladit hladkou cukrářskou kartou. Povrch dortu jsem zdobila zoubkovanou cukrářskou kartou. Ozdoby na bocích a mašle jsou z čokolády Master Martini zdobené tranferfolií (i na boční tvary si fólii nejprve nastříhám, pak nanesu čokoládu a sloupnu...je to jednodušší než natírat celou fólii a čokoládu pak krájet), špičaté ozdoby a číslice jsou stříkané čokoládou z celofánového kornoutku na pečicí papír. Postup na vějíře ZDE, na kanýrky TADY, na spirálu ZDEa na mašli TADY. Dort je dozdobený rumovými koulemi. (2,8 kg)

 

Dort Simpsonovi na sněhu

 

97.-simpsonovi-na-snehu.jpg

Korpus světlý větší (forma průměr 26 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů.

Korpus světlý menší (forma průměr 17 cm): 4 vejce, 160 g polohrubé mouky, 160 g cukru krupice, 1 menší ČL prášku do pečiva, 4 PL teplé vody. Postup viz výše. 

Krém jahodovo - malinový: 500 ml šťávy z jahodového kompotu, 200 g cukru krupice, 52 g malinového pudinku, 2 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 500 g másla. 

97-1.-simpsonovi-na-snehu.jpg

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 370 g másla.

Skládání: Korpusy rozřezat na 4 pláty, každý pokapat šťávou z kompotu s rumem, promazat střídavě oběma krémy, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu a poklást kompotovanými jahodami. Dort zachladit, poté pomazat a potáhnout hmotou Smarflex Velvet. Sesadit až po zachlazení obou potažených pater a po vystínování airbrushem. Figurky a dekorace jsou z hmoty Smartflex Flower, modelované z ruky. Písmena patchwork. Okraje dortu jsou obštípané kleštičkami na marcipán. Stromečky i číslice jsou vykrojené kovovým vykrajovátkem, stínované airbrushem. Vločka pístové vykrajovátko. (4,8 kg)

 

Fotbalista a znak Chelsea

 

98.-fotbalista-chelsea.jpg

Korpus žíhaný (nastavitelný dortový ráfek kulatý průměr 27 cm): 7 vajec, 260 g cukru krupice, 280 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 10 g prosátého kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Krém malinovo - jahodový: 375 ml šťávy z jahodového kompotu, 150 g cukru krupice, 1 malinový pudink, 1,5 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

98-2.-fotbalista-a-znak-chelsea.jpg

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými jahodami. Korpus je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle. Písmenka a cifra patchworkové vykrajovátko. Logo jsem vystřihla podle předlohy vytištěné z internetu. Figurka je z hmoty Smarflex Flower, modelovaná z ruky. (3,5 kg)

 

Dort chemička s hasičem

 

99.-chemicka-s-hasicem.jpg

Korpus žíhaný (forma šestihran): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 190 g polohrubé mouky, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní lžíci prosátého kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů.

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g kakaa, 250 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla.

99-1.-chemicka-s-hasicem.jpg

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem. Promazat oběma krémy. Korpus je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle. Boky a povrch dortu jsem stříkala pistolí na air brush. Figurky jsou z hmoty Smarflex Flower, modelované z ruky. (2,5 kg)

 

Dort Křemílek s Vochomůrkou

 

36.-dort-kremilek-s-vochomurkou.jpg

Korpus světlý (nastavitelný dortový ráfek kulatý průměr 28 cm stlačený na ovál): 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

36-1.-dort-kremilek-s-vochomurkou.jpg

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla.

Skládání: Korpus rozřezat na 3-4 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými jahodami. Korpus je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, po potažení jsem boky dortu stínovala nástřikem pomocí airbrush pistole. Okraje hmoty jsou obštípané kleštičkami na marcipán. Dekorace z hmoty Smarflex Flower. Písmenka a cifra - patchworkové vykrajovátko, vločky pístové vykrajovátko. Chaloupka je vykrojená ze dvou plátků hmoty, mezi které jsem umístila špejli a slepila je. Barva je rovněž nastříkaná, stejně tak jsem stříkala stromek. Ten je z kužele nastříhaného nůžkami. Figurky jsou modelované z ruky. (3,5 kg)

 

Dvojdort posilovna

 

37.-dort-posilovna---kun.jpg

Korpus žíhaný (forma slza na 4 vejce a kulatá průměr 15 cm): 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů.

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

37-1.-dort-posilovna---kun.jpg

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla. 

Skládání: Korpusy rozřezat na 3-4 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými jahodami. Korpusy jsou potaženy hmotou Smarflex Velvet mandle, po potažení jsem boky a povrch dortu stínovala nástřikem pomocí airbrush pistole. Poté jsem domalovala stonky květin štětcem. Okraje korpusu jsou obštípané kleštičkami na marcipán. Dekorace z hmoty Smarflex Flower. Písmenka a cifra - patchworkové vykrajovátko. Vzorek na podlaze jsem otiskla strukturální fólií. Nástřik je rovněž pistolí, stejně tak jsem stříkala koně. Posilovací lavice je z oplatek Kolonáda potažených hmotou. Činka je na párátku. Hřívu koně jsem protlačovala přes extrudér. Figurky jsou modelované z ruky. (3,5 kg)

 

Dort akvárium

 

38.-dort-akvarium.jpg

Korpus žíhaný (forma 28x30 cm): 11 vajec, 440 g cukru krupice, 420 g polohrubé mouky, 2 ČL prášku do pečiva, 11 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 10 g prosátého kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 45 minut na 150 stupňů.

Krém broskvový: 500 ml šťávy z broskvového kompotu, 200 g cukru krupice, 52 g vanilkového pudinku, 2 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 500 g másla.

38-2.-dort-akvarium.jpg

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, poté je překrojit tak, že vznikne plátů 15x28 cm. Každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat střídavě oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými broskvemi a jahodami. Po zachlazení dort oříznout, z okrojků vytvarovat punčovinu a tou dotvarovat víko. Korpus je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, nejprve jsem potáhla boky akvária, poté víko. Rybičky, kamínky a rostlinky jsou z hmoty Smarflex Flower, domalované pudrovými barvami a gelovými zředěnými vodou. Rybičky jsem vystřihla podle předlohy vytisknuté z internetu. Písmenka a cifra - patchworkové vykrajovátko. (4,5 kg)

 

Dort s baskřídlovkou

 

39.-dort-s-baskridlovkou.jpg

Korpus žíhaný (kulatý dortový ráfek průměr 26 cm stlačený na ovál): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 10 g prosátého kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů.

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

39-1.-dort-s-baskridlovkou.jpg

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými jahodami. Korpus je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, Dekorace z hmoty Smarflex Flower. Notová osnova je vytlačená přes extrudér. Křídlovka je po vymodelování natřená zlatou prachovou barvou rozmíchanou v alkoholu. Písmenka - patchworkové vykrajovátko. (2,9 kg)

 

Slaný krokodýl

 

41.-slany-krokodyl.jpg

Těsto (podle receptu Ivy ze stránek  primapekarna.estranky.cz): 200 ml vody, 30 g oleje, lžička cukru, 14 g droždí, 60 g strouhaného sýra, 1,5 rovné lžičky soli, 380 g hladké mouky. Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto nebo zaděláme ručně.

Náplň: Na potření těsta asi lžíci tatarky, lžíci kečupu, rozmarýn - smíchat. Dále na pokladení pórek, asi 20 dkg šunky, trochu suchého salámu, asi 10 dkg nivy a 10 dkg eidamu.

41-1.-slany-krokodyl.jpg

Postup: Po vykynutí vyklopit těsto na vál, rozválet na obdélník, potřít připravenou směsí, naplnit pórkem, šunkou, nivou a sýrem a zabalit podle návodu TADYOči jsem udělala z oliv, do nosu jsem píchla dvě mandle. Péct na 200 stupňů asi 20 minut, poté ztlumit na 180 a péct ještě dalších alespoň 10 minut dozlatova. Po upečení přetáhnout i s papírem na mřížku, aby krokodýl nezvlhnul. Po vychladnutí libovolně dozdobit na tácu.

 

 Šlehačkový dort s kaki a malinami

 

40.-slehackovy-s-kaki-a-malinami.jpg

Korpus tmavý z hladké mouky: (forma průměr 24 cm): 5 vajec, 100 g cukru krupice, 100 g hladké mouky, 10 g prášku do pečiva, 32 g kakaa, 3,5 PL oleje. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat olej a ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem na střídačku s ušlehanými bílky. Péct 10 minut na 180 stupňů a cca 20 minut na 150 stupňů.

Krém z mascarpone: 250 g mascarpone, 200 g zakysané smetany, 300 ml šlehačky, 2-3 PL cukru moučka, 40 g vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, citronová šťáva. Ušlehat šlehačku, zvlášť ušlehat mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem, přidat několik kapek citronové šťávy a nakonec ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač připravit podle návodu a spojit opatrně se smetanovou hmotou. Krém je nutné připravovat až těsně před použitím, aby nezačal tuhnout. 

40-1.-slehackovy-s-kaki-a-malinami.jpg

Dále potřeba: čerstvé maliny, 1 Ramu cremefine na šlehání, 1/2 vanilkového cukru, na dozdobení mochyni peruánskou, 1 kaki, čokoládové tyčky (prodává Lidl).

Sestavení: Prokrojit korpus na dva pláty, jeden vrátit do umytého dortového ráfku, pokapat rumem, potřít višňovou marmeládou a zalít polovinou smetanové hmoty. Poklást malinami. Přiklopit druhým plátem, opět pokapat rumem a potřít druhou polovinou krému. Nechat důkladně ztuhnout v lednici. 

Dokončení: Po ztuhnutí sundat ráfek (boky vždy objedu ostrým nožem), ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání a 1/2 vanilkového cukru. Nejprve potřít povrch dortu a lehce boky, povrch důkladně uhladit. Poté ozdobit boky dortu lístkovou metodou - postup TADY, tentokrát jsem použila řezanou špičku se zoubky. Výseče na povrchu dortu jsem si naznačila otisknutím špejle a poté jsem hladkou špičkou č. 2 dělala malé tečky. Dozdobit ovocem podle fantazie.

 

Medvídek panda

 

42.-dort-medvidek-panda.jpg

Korpus žíhaný (forma 20x30 cm): 7 vajec, 280 g cukru krupice, 260 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 10 g kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g kakaa, 300 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla. 

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty, při skládání pokapat rumem, promazávat oběma krémy. Nechat zachladit. Poté podle papírové šablony vykrojit přibližný tvar pandy, z okrojků vytvořit punčovinu a dort jí dotvarovat. Potažený je hmotou Smartflex Velvet (nejprve celýdort bíle), hmotou Smarflex Black jsou dolepované černé části. Písmena a cifra vykrojeny patchworkem. (2,6 kg)

 

Dort s čokoládovou mísou

 

43.-dort-s-cokoladovou-misou.jpg

Korpus světlý (forma průměr 25 cm): 3 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, půl lžičky prášku do pečiva, 3 PL horké vody. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat vodu a ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva na střídačku s ušlehanými bílky. Péct 10 minut na 180 stupňů a cca 20 minut na 150 stupňů. 

Krém z mascarpone: 250 g mascarpone, 200 g zakysané smetany, 300 ml šlehačky, 3 PL cukru moučka, 40 g vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker. Ušlehat šlehačku, zvlášť ušlehat mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem, možno přidat několik kapek citronové šťávy a nakonec ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač připravit podle návodu a spojit opatrně se smetanovou hmotou. Do poloviny hmoty přidat několik rozmixovaných malin. Krém je nutné připravovat až těsně před použitím, aby nezačal tuhnout, maliny je potřeba mít rozmixované předem. 

43-2.-dort-s-cokoladovou-misou.jpg

Dále potřeba: mražené maliny proslazené moučkovým cukrem, 1 Rama cremefine na šlehání, 1/2 vanilkového cukru, čokoláda Master Martini na ozdoby, Rafaelo a rumové koule. 

Sestavení: Prokrojit korpus na dva pláty, jeden vrátit do umytého dortového ráfku, pokapat šťávou, kterou pustí proslazené maliny, potřít višňovou marmeládou a zalít růžovou polovinou smetanové hmoty. Poklást proslazenými mraženými malinami (předem je necháme povolit). Přiklopit druhým plátem, opět pokapat šťávou a potřít druhou (světlou) polovinou krému. Nechat důkladně ztuhnout v lednici. 

Po ztuhnutí sundat ráfek (boky vždy objedu ostrým nožem), ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání a 1/2 vanilkového cukru. Nejprve potřít povrch dortu a lehce boky, povrch důkladně uhladit. Poté ozdobit boky dortu lístkovou metodou - postup TADY. Dozdobit miskou z čokolády (miska je stříkaná polevou Master Martini na led, který jsem si vytvořila zmrazením v požadované velikosti mísy - obdobný postup např. TADY). Ozdoby kolem dortu jsem stříkala ze sáčku na pečicí papír. Dozdobeno kuličkami Rafaelo a rumovými koulemi.

 

Dort VB žiguli

 

44.-dort-vb-ziguli.jpg

Korpus žíhaný (forma 28x36 cm): 10 vajec, 400 g cukru krupice, 380 g polohrubé mouky, 2 menší ČL prášku do pečiva, 10 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 20 g kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Krém pařížský: 6 vajec, 240 g krupicového cukru, 60 g kakaa, 500 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla.

44-1.-dort-vb-ziguli.jpg

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Skládání: Korpus překrojit na dva díly - vzniknou dva korpusy 14x36 cm. Každý díl rozřezat na 3 pláty, při skládání pokapat rumem, promazávat střídavě oběma krémy. Vyskládat do přibližného tvaru a nechat ztuhnout. Po ztuhutí seříznout nejlépe jemně zoubkovaným nožem do požadovaného tvaru, z okrojků udělat punčovinu a tou dort dotvarovat.

Dort je potažený hmotou Smartflex Velvet, bílé a šedé části jsem dolepovala na žlutý podklad. Kola jsou vytvořená z kulatých sušenek potažených Smartflexem, středy jsem dobarvila pudrovou stříbrnou barvou zředěnou alkoholem, stejně jako ostatní "kovové doplňky". Zpětné zrcátko je umístěné na párátku. Písmena jsou vykrojená patchworkem. Lemy oken jsem vytlačovala z extrudéru. (3,6 kg)

 

Dort nehty - řasy

 

45a.-dort-rasy---nehty.jpg

Korpus žíhaný (forma 26x26 cm): 7 vajec, 280 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 10 g prosátého kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Krém broskvový: 375 ml šťávy z broskvového kompotu, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový pudink, 1,5 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 270 g másla. 

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 130 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 350 g másla. 

45-2.-dort-rasy---nehty.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými broskvemi.

Korpus je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, po potažení jsem boky a povrch dortu stínovala nástřikem pomocí airbrush pistole. Dekorace z hmoty Smarflex Flower. Siluetu obličeje jsem si vytiskla z internetu (nebo lze nakreslit), po lícu jsem obrázek propíchala jehlou na měkké podložce. Poté jsem obtiskla rub obrázku na potažený dort. Podle naznačení jsem pak lepila šňůrky vytlačené přes extrudér a vyřezané části. Vlasy jsem lepila podle fantazie, květy mučenky jsem tvořila trojlístkem ze sady floral, zbytek podle fantazie. Písmenka a cifra - patchworkové vykrajovátko. (3,6 kg)

 

 Moje dorty - strana:  13, 12, 11, 10 987, 65, 4321   

 

 

Náhledy fotografií ze složky Moje dorty II